Mulţumitor în momente de criză

calligraphy-2658504_1280

Era dimineaţă. Soarele nu îşi făcuse apariţia, dar ea spera că va apărea la un moment dat. Era trecut de ora 8 şi soarele se lăsa aşteptat. Se dă jos din pat, dă perdeaua la o parte şi ghici ce: tot cerul plin de nori. La fel ca sufletul ei.

Voia să se certe cu vremea, de ce trebuie să fie înnorat tocmai azi? Îşi făcuse planuri. Urma să meargă la pădure cu prietenii de la biserică, să se bucure de vremea de afară. Dar azi soarele dormea dus.

Se ridică şi merge în bucătărie. Îşi pune la fiert un ou. Între timp merge să îşi aleagă hainele de biserică. Uită de ou şi când se întoarce, vede apa care se scurge încă pe aragaz, iar focul stins. Off, încă o pagubă. Se enervează şi nu mai mănâncă nimic. Parcă totul e pe dos. De ce nu pot să meargă toate bine?

Doamne, vreau să fie frumos azi, vreau să merg la pădure, vreau confort. M-am săturat de atâtea grijuri. Se duce din nou în camera ei şi se pune pe pat. Vede Biblia pe noptieră. O ia în mână şi o deschide. Rămăsese la Isaia 45. Azi trebuia să treacă la capitolul 46. Dar e târziu deja, va întârzia la biserică. Însă nu, trebuia să citească. Şi-a promis că nu va mai trece o zi în care sa nu citească Cuvântul.

Începe să citească. După primul verset, vrea să renunţe. Însă ceva îi spune să continue. Citeşte plictisită până ajunge la versetul 9:

Aduceţi-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune; căci Eu sunt Dumnezeu şi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu şi nu este nici unul ca Mine.[1]

Vremurile bune..să îmi amintesc de vremurile bune? Doamne, dar nu mai înţeleg nimic. Aş vrea să fie ca înainte, să fiu cum eram, aproape de Tine, să nu mai cârtesc atât de mult, să nu mai fiu nemulţumitoare. Să mă bucur de fiecare zi, aşa cum e. Chiar dacă sunt nori sau soare. Să fiu mulţumitoare. Doamne, ajută-mă oridecâteori mi se pare greu, insuportabil de înaintat, să îmi amintesc de momentele în care Tu m-ai ridicat, mi-ai dat bucurie şi mi-ai ascultat rugăciunea. Ajută-mă să nu uit niciodată binecuvântările pe care mi le-ai dăruit. Ajută-mă să aleg să fac din fiecare zi, o zi a recunoştinţei, pentru că Tu eşti Dumnezeu.

[1] Biblia, Isaia 46.9

18 Septembrie 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s