O mie de glasuri

Era dimineaţă, tocmai mă trezisem. Mă aştepta o zi plină de cursuri şi teme. Deja era forfotă prin apartament, semn că celelalte două colege se treziseră. Am luat Biblia împreună cu mine în timp ce traversam camera spre bucătărie.

Nu aveam mult timp la dispoziţie, însă voiam să îmi fac timp. Voiam să fac linişte ca El să îmi vorbească. În timp ce lecturam, ochii mi s-au oprit la cuvintele „Taci înaintea Domnului şi nădăjduieşte în El.” [1]

Într-o lume în care atâtea strigăte se aud, de la cerşetorul care strigă „mi-e foame, dă-mi ceva de mâncare!”, la copilaşul care te „sorcoveşte” în metrou, sau mama care nu are unde să îşi adăpostească pruncul de frig, m-am alăturat şi eu. Mă confruntam cu o problemă la care nu aveam răspuns şi tot ce făceam era să strig la Dumnezeu.

Am urmărit de curând un clip despre Uganda şi lucrarea de misiune. Majoritatea imaginilor vorbeau de la sine. Copii desculţi, negri, murdari, cu o haină sau două pe ei, însă plini de bucurie. Ce îi făcea să fie diferiţi? Aveau mai puţine ca mine, trăiau în condiţii mai sărăcăcioase ca mine, şi totuşi aveau pacea.

De prea puţine ori vedem binecuvântările pe care Dumnezeu le aşează lângă noi, familie, prieteni şi ne plângem pentru lipsa unor lucruri mărunte, la care unii doar visează.

„Taci înaintea Domnului.” Poate ar fi timpul să ne oprim din nou (Selah) şi să vedem ce binecuvântaţi suntem că avem un Tată. Avem un Tată care nu ne lasă, care ne poartă de grijă întotdeauna. Haideţi să fim mulţumitori pentru ce avem. Nu e meritul nostru că ne-am născut în România şi nu în Uganda, Dumnezeu a ales aşa, însă El poartă de grijă atât românilor cât şi africanilor. Haideţi să facem linişte în mintea, inima noastră şi să nădăjduim mai mult în El, să credem că El poartă de grijă şi azi, „căci prea iubiţilor Lui El le dă pâinea ca în somn.”[2]

[1] Psalmul 37:7a

[2] Psalmul 127:2

18 Septembrie 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s